Mama de Elisabeta Bostan – un film excelent pentru copii

Published 9 august 2011 by ivanovele

A trebuit sa ascult piesa <<TITI SURU>> de pe coloana sonora a filmului, piesa cantata minunat de catre un coleg de trupa al Anastasiei, David, pentru a-mi aminti cat de mult am iubit, copil fiind, acest film.

Recunoscatoare celor de la Jurnalul National pentru reeditarea superbei capodopere cinematografice din 1976 pe care multi dintre noi am uitat-o. Ce lucru nedrept!!

Asa ceva nu se poate uita!! Nu ne lasa vremurile de atunci , nici cele de azi, nu ne lasa copiii nostri care ne spun imediat cu sinceritate si acuratete de ceasornic elvetian care sunt lucrurile de valoare din vietile noastre.

Fetitele mele de 6, si respectiv 3 ani, nu se pot desprinde de aceasta minunata poveste, cu oameni in carne si oase, pe care un magician fara cusur Dna Elisabeta Bostan  a tesut-o cu maiestrie. O ecranizare reinterpretata a povestii inegalabilului Ion Creanga, despre o capra, iezii sai si vietile lor, despre bine si rau, si balanta dintre cei doi poli, cand raul parca nu-i chiar asa de rau si mai este si foarte haios si extrem de talentat (vorbim de Lup…), si cand binele este atat de minunat si cald si moale si duios, dar care intr-o clipa poate schimba locul la nevoie (vorbim de MAMA capra..).

Interpretata de o armata de oameni care canta si danseaza si traiesc impreuna cu noi, privitorii, o clipa de magie, cu o muzica ce te va urmari neincetat compusa de Temistocle Popa si scenariul lui Yuri Entin si al Vasilicai Istrate, care au tesut o poveste gigant ce a dus la o minunatie vizuala ce te face sa uiti vreun ceas de probleme si griji si sa canti si sa dansezi…la,la,la…..

Actorii rusi si romani ne-au aratat ca pot face foarte bine si alte lucruri, pe langa promovarea cu forta a ideologiei comuniste si anume ARTA!

Caci acest film este de categoria filmelor de arta!

Iata si cateva din impresiile la cald ale filmului in imagini cronologice ale celui mai amuzant personaj al filmului: GOSPODIN TITI SURU’.

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Urmărește

Fiecare nou articol să fie livrat pe email.

Alături de 67 de alți urmăritori

%d blogeri au apreciat asta: